Selamat Datang!!

Followers

Whoever you are, please pray for GAZA

Whoever you are, please pray for GAZA
Let's pray for our Palestinian brothers and sisters. Donations can be made to Aman Palestine Malaysia via sms PALESTIN (10/5/3/1) to 39111

About Me

My photo

Nuraqilah Syuhaida | 24 years old | Terengganurian | UiTM ex-student | Novelist since 17 years old (2010) | Writing is the painting of the voice | Look in your heart & write 

Official FB Group

Official Page

Engagement

Solemnization

Reception

Bertandang

Kutemui Cinta (2010)

Kutemui Cinta (2010)
klik gambar untuk beli on9

Abang Khai Tomboi (2011)

Abang Khai Tomboi (2011)
PM FP untuk pembelian

Amar Farish (2012)

Amar Farish (2012)
klik gambar untuk beli on9

Zikir Cinta (2014)

Zikir Cinta (2014)
klik gambar untuk beli on9

Melodi Cinta (2015)

Melodi Cinta (2015)
Himpunan cerpen & mini novel

KhaiRizal : A Love Story

KhaiRizal : A Love Story
klik gambar untuk beli on9

Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku...
manuskrip yang akan diperam. takkan diterbitkan dalam masa terdekat

No Highlight. Left click + ctrl to open new tab

Thursday, December 13, 2012

Amar Farish nak terbit sudah! :))


.
Assalamualaikum :) haha... x pernah aku post apa2 selain novel bersiri kat blog ni. So entry kali ni aku just nak inform yang novel online aku berjudul Amar Farish akan keluar bulan 12 ni.

So novel ni bolehlah dapatkan dikedai-kedai buku berhampiran. Nak beli secara online pun boleh gak. Kalau nak tahu cerita dia mcm mana, baca je bab2 awal yang aku dah post kat blog nih.

Kalau nak beli dgn aku pun boleh gak. Tp bukan dlm masa terdekat ni lah sebab aku pun tak dapat lagi salinan novel tu. Kalau berminat sila2 la e-mail aku kat nuraqilahsyuhaidah@gmail.com. Kalau beli dgn aku, aku akan sertakan autograf skali walaupun aku tau autograf aku buruk. Hahahaha... maklumla, aku tak pernah berlatih macam mana cara nak wat autograf. Kbai :P

Tajuk: Amar Farish
Penulis: Nuraqilah Syuhaida
Harga: RM26.00sm / RM29.00ss

Penerbit : Penulisan2u

Sinopsis:

AMAR FARISH, anak angkat Dato’ Sharif dan Datin Aliah yang ditatang bagai minyak yang penuh. Rupa parasnya yang sempurna menjadikannya kegilaan para gadis. Dan dia bangga apabila semua gadis berada di bawah telunjuknya hinggalah dia bertemu dengan seorang gadis kampung bernama Zahra.

“Woi rumpai laut, apa pegang-pegang
ni? Aku terajang kang!”

“Apa kau panggil aku tadi? Rumpai laut?”

“Memang itu gelaran yang paling tepat untuk kau. Mat salih celup tak sedar diri, bajet nak buat rambut mamat Korea. Macam rumpai laut je aku tengok!”

Kerana satu kesilapan, Farish dan Zahra telah disatukan. Pelbagai masalah menimpa apabila sepupunya, Eirfan Rudy turut memendam rasa terhadap Zahra. Farish yang masih mencari identiti sendiri, tidak dapat menerima kehadiran Tengku Kamal yang mengaku sebagai bapa kandungnya sekali gus mendedahkan rahsia hidupnya yang sebenar.


“Apa kaitannya dengan Ara? Kenapa abang macam nak hukum Ara dalam hal ni? Ara tak salah apa-apa, bang…. Ara tak buat apa-apa pun.” - Zahratul Jannah


“Awak nak tahu kenapa saya nak tinggalkan awak? Sebab mama dan papalah saya terpaksa kahwin dengan awak!” - Amar Farish

Disebabkan latar belakang dan harapan Tengku Kamal, Farish terpaksa mengambil satu keputusan yang akan merubah keseluruhan hidupnya. Namun, bagaimanakah kisah rumah tangga Farish dan Zahra? Adakah Farish akan meninggalkan segala-galanya dan menjadi seseorang yang baru? Amar Farish akan merungkaikan kemelut persoalan ini

4 comments:

Eddayu said...

wahhh sukernyer.. kene oder mgu dpn la jwpnyer tgu gaji.. hehehe
lmbt plak masa berlalu..

Eddayu said...

hehehe.. dh order pun novel nie kat p2u.. i'allah mgu nie gak akn tiba di tgn.. yihaaa, x sabaunye..

zahra said...

nk beli jugak!

E-la Adiey said...

eddayu - hehe..thanks kerana sudi memiliki novel Amar Farish. Selamat membaca! :D

zahra - sila2.. huhu