Selamat Datang!!

Followers

Whoever you are, please pray for GAZA

Whoever you are, please pray for GAZA
Let's pray for our Palestinian brothers and sisters. Donations can be made to Aman Palestine Malaysia via sms PALESTIN (10/5/3/1) to 39111

About Me

My photo

Nuraqilah Syuhaida | 24 years old | Terengganurian | UiTM ex-student | Novelist since 17 years old (2010) | Writing is the painting of the voice | Look in your heart & write 

Official FB Group

Official Page

Engagement

Solemnization

Reception

Bertandang

Kutemui Cinta (2010)

Kutemui Cinta (2010)
klik gambar untuk beli on9

Abang Khai Tomboi (2011)

Abang Khai Tomboi (2011)
PM FP untuk pembelian

Amar Farish (2012)

Amar Farish (2012)
klik gambar untuk beli on9

Zikir Cinta (2014)

Zikir Cinta (2014)
klik gambar untuk beli on9

Melodi Cinta (2015)

Melodi Cinta (2015)
Himpunan cerpen & mini novel

KhaiRizal : A Love Story

KhaiRizal : A Love Story
klik gambar untuk beli on9

Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku...
manuskrip yang akan diperam. takkan diterbitkan dalam masa terdekat

No Highlight. Left click + ctrl to open new tab

Saturday, August 9, 2014

Sinopsis Abang Khai Tomboi


"Tak tau aku pelakon? Wei, dari mana kau quote ayat tu, hah? Dari Kamus Dewan Bahasa edisi kelima ke? Aku tiap-tiap hari masuk TV. Macam mana kau boleh tak tahu aku ni pelakon?" ~ Khai.


Hanya dengan pertemuan tanpa sengaja, membawa Rizal dan Khai ke pertemuan seterusnya, seterusnya dan seterusnya. Juga tanpa sengaja telah memutikkan satu perasaan yang aneh dalam diri mereka. Khai lebih senang untuk memendam perasaannya. Manakala Rizal, risau dengan perasaan yang wujud dalam dirinya-risau akan tercetus hubungan songsang.

Dalam menepis perasaan yang kian bercambah, pelbagai dugaan datang menimpa. Dato' Rashid yang tidak sudah-sudah dengan dendamnya. Rizal yang mahu menuntut hak. Geng 23X yang mula membuat onar. Khai yang ingin mencari kepastian diri.

Bagaimana kesudahannya? Mampukah hati Dato' Rashid dilembutkan? Berjayakah Rizal merebut hak yang dipertahankannya? Tertumpaskah Geng 23X? Adakah yang berlaku dalam hidup mereka semua, mampu memperkuatkan rasa kasih yang sudah tersemai?


"Tak perlulah sampai nak suruh aku kahwin dengan jantan. Nak suruh aku jadi gay ke? Anak pun tak dapat, dosa ajelah dapat!" ~ Rizal Syafiqin.

p/s: Abang Khai Tomboy? dan Abang Khai Tomboi adalah novel yang sama. Tajuk tukar sikit je. Harap maklong.

10 comments:

intan razak said...

motif tiba2 tulis sinopsis abg khai tomboi?

E-la Adiey said...

intan razak - haha...motifnya aku xde idea nak tulis apa

Anonymous said...

one of my fav novel ;)

Ct Roxalynna said...

nak keluar cetakan baru ke?

E-la Adiey said...

Ct Roxalynna - xdela.. haha.. saje nak promote sbb ada sekuel. stok ada lagi dgn Fajar Pakeer. sbb tu la promote :P

Ct Roxalynna said...

Ohhh, ada stok lagi.. Nice~ :)
Heee, dulu baca sat kat matrik pun kawan bg pinjam...
Maap deh... Ngeee~
Sekarang baru mampu nak beli novel2 ni... Hehe

E-la Adiey said...

Ct Roxalynna - aah, ada lg rasanya dgn Fajar Pakeer. Insya-Allah. klu dah xde siti PM ela kat facebook. ela boleh adakan. hahaha.. xpe2.. student kan, ela pun beli novel klu ada fulus je :P

Ct Roxalynna said...

Orait... faham2.. Ngeee~ Wink2, haha~ :P

Eddayu said...

Suke bace novel nie.. Lawak sungguh..
Dh byk kali dok ulang bace.. :)

E-la Adiey said...

Kak Eddayu - ahhaa... terima kasih manyak2 akak. cayang ketat2 haha.