Selamat Datang!!

Followers

Whoever you are, please pray for GAZA

Whoever you are, please pray for GAZA
Let's pray for our Palestinian brothers and sisters. Donations can be made to Aman Palestine Malaysia via sms PALESTIN (10/5/3/1) to 39111

About Me

My photo

Nuraqilah Syuhaida | 24 years old | Terengganurian | UiTM ex-student | Novelist since 17 years old (2010) | Writing is the painting of the voice | Look in your heart & write 

Official FB Group

Official Page

Engagement

Solemnization

Reception

Bertandang

Kutemui Cinta (2010)

Kutemui Cinta (2010)
klik gambar untuk beli on9

Abang Khai Tomboi (2011)

Abang Khai Tomboi (2011)
PM FP untuk pembelian

Amar Farish (2012)

Amar Farish (2012)
klik gambar untuk beli on9

Zikir Cinta (2014)

Zikir Cinta (2014)
klik gambar untuk beli on9

Melodi Cinta (2015)

Melodi Cinta (2015)
Himpunan cerpen & mini novel

KhaiRizal : A Love Story

KhaiRizal : A Love Story
klik gambar untuk beli on9

Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku...
manuskrip yang akan diperam. takkan diterbitkan dalam masa terdekat

No Highlight. Left click + ctrl to open new tab

Monday, January 5, 2015

Kau Bidadariku...: Kisah kesinambungan Kutemui Cinta + Zikir Cinta


Assalamualaikum dan hai semua... :D ok tak nak membebel panjang2, kita terus pergi ke pokok perbincangan. Huhu...

Bagi yang dah baca Kutemui Cinta (KC), mesti akan tahu novel ni tergantung sampai part Naim Mohd Hafiz mewasiatkan pada Adam untuk cari kembar dia. So kisah ni aku buat kesinambungannya dalam Kau Bidadariku... (KB). Kat sini akan muncul kembar Naim Mohd Hafiz yang bernama Muhammad Hafiz Adrian.

Petikan dari novel Kutemui Cinta
And kalau korang dah baca Zikir Cinta (ZC), of coz korang akan tahu siapakah gerangan Muhammad Hafiz Adrian tu. Jeng... jeng... jeng... haha...

Petikan dari novel Zikir Cinta

Fyi, Zikir Cinta bukan kesinambungan novel Kutemui Cinta. Tapi dalam Zikir Cinta ni aku ada selitkan kisah hidup kembar Naim Mohd Hafiz dan perjalanan hidupnya walaupun tak detail. At least pembaca tahu apa yang terjadi bila baca Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku... bukan cover sebenar. I edit sendiri. Huahua...

Dalam Kau Bidadariku..., aku akan lebih fokus pada watak Adam, Nadya dan Adrian.

So before baca Kau Bidadariku..., pastikan korang baca Kutemui Cinta dan Zikir Cinta dulu, okeng? Atau kalau korang dah baca salah satu, korang dah boleh faham kot sebenarnya. Cuma tak detail jelah. Nak tahu detail kena baca dua-dua. Kalau tak paham jangan lempang saya T.T

p/s: Dalam Kau Bidadariku... nanti watak Daniel dan Cinta Aulia pun ada, tapi hanya sebagai watak cameo. Huhu...

p/s lagi sekali: Terima kasih kepada anda2 semua yang masuk contest buat review saya haritu. Ramai jugak masuk. Fuh2... banyak dapat dari e-mail dan PM Facebook. Sabar ya semua, nanti saya umumkan pemenangnya. Sekarang tengah busy buek kijo.. Ngehngehngeh...

6 comments:

abby sha said...

omg baru ku tahu dah byk buku rupanya.. akak suka cite KC tu
hihi ZC belum baca lg.. otw
now KB gud luck dear

E-la Adiey said...

kak abby sha - takdelah byk.. baru empat. kita ni menulis ikut mood. haha.. terima kasih dh baca novel pertama saya. Sudi-sudikanlah baca yang lain pulak. haha ;D

Roxalynne R said...

Adesss. Dah kuar bru dah? Hehehe. X sabar :)
Nati boleh COD lg x? Haha

E-la Adiey said...

Roxalynne R - huehue...COD lagi? bulih je kalau awok dtg Terengganu lagi, or sudi mai KL :P yang ni belum kuar lagi yang oi.. tgh tulis. dan insya-allah xnak kuarkan buku ni dulu. Nak tgk AKT II terbit, baru yg ni

Azil said...

Salam E-La Adiey...akak baru habis baca Zikir Cinta semalam 25/4/15 hhehe...memang fresh lagi lah perasaan ingin tahu apa yg akan terjadi pada Adrian...dah keluar ke novel Kau Bidadariku ni...kalau dah akak sure beli punya :)

E-la Adiey said...

sis Azil - salam kak... terima kasih sudi beli n miliki Zikir Cinta. hehehe... Kau Bidadariku dlm pembikinan kak.. belum keluar, insya-Allah akan keluar thn ni atau thn depan. sementara tu jemput baca dulu yg ada dlm blog. hehehe