Selamat Datang!!

Followers

Whoever you are, please pray for GAZA

Whoever you are, please pray for GAZA
Let's pray for our Palestinian brothers and sisters. Donations can be made to Aman Palestine Malaysia via sms PALESTIN (10/5/3/1) to 39111

About Me

My photo

Nuraqilah Syuhaida | 24 years old | Terengganurian | UiTM ex-student | Novelist since 17 years old (2010) | Writing is the painting of the voice | Look in your heart & write 

Official FB Group

Official Page

Engagement

Solemnization

Reception

Bertandang

Kutemui Cinta (2010)

Kutemui Cinta (2010)
klik gambar untuk beli on9

Abang Khai Tomboi (2011)

Abang Khai Tomboi (2011)
PM FP untuk pembelian

Amar Farish (2012)

Amar Farish (2012)
klik gambar untuk beli on9

Zikir Cinta (2014)

Zikir Cinta (2014)
klik gambar untuk beli on9

Melodi Cinta (2015)

Melodi Cinta (2015)
Himpunan cerpen & mini novel

KhaiRizal : A Love Story

KhaiRizal : A Love Story
klik gambar untuk beli on9

Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku...
manuskrip yang akan diperam. takkan diterbitkan dalam masa terdekat

No Highlight. Left click + ctrl to open new tab

Saturday, October 4, 2014

Sinopsis & cara pembelian novel Zikir Cinta

Assalamualaikum and hye… ok, hari ni aku nak umum yang Zikir Cinta dah boleh di order secara online. Dan tak lama lagi korang bolehlah pergi survey dekat mana-mana kedai buku, MPH, Popular dan sebagainya pulak. Hehe…

Dan kalau tak jumpa kat kedai, boleh order dekat SINI. Ataupun korang boleh PM publisher October Love kat Facebook diorang kat SINI atau kat SINI

Jadual tak berjalan mengikut perancangan aku. Aku ingat KhaiRizal Love Story yang akan publish dulu, rupa2nya Zikir Cinta. KhaiRizal Love Story masih dalam waiting list. Apa patut aku buat? Hmm… adakah aku patut tarik balik manuskrip tu dan hantar pada publisher lain?

Pape Zikir Cinta dah keluar, aku tetap happy. Berbulan-bulan aku tak dapat tidur secara normal menatap benda alah ni. Hahaha…

Cover novel

Sinopsis:

“Kan aku dah cakap, aku cuma mahu lelaki kacak dan kaya. Budak kampung tu bukan taste aku.”

Daniel, dia hanya lelaki biasa. Anak seorang penjual kuih. Penghijrahannya selama tiga tahun ke kota Canberra telah mempertemukan dirinya dengan Cinta Aulia. Namun angkuhnya gadis itu dengan kekayaan yang dimiliki menjadikan dia tahu mencermin diri sendiri.
“Aku mengaku aku sukakan dia, tapi aku tak pernah berangan nak bersama dengan dia. Aku sedar yang status keluarga aku dan dia ibarat langit dengan bawah tanah.”

Cinta Aulia, dia tidak pernah menceritakan kepada sesiapa tentang pedih luka hidupnya ketika zaman kanak-kanak. Peristiwa silam yang menjadikan dirinya seorang pendendam dan membenci lelaki. Tujuannya hanya satu; mahu lelaki tunduk dan patuh di kakinya!

Tiba-tiba Cinta Aulia meluahkan perasaan membuatkan Daniel begitu bahagia, menyangka gadis itu benar-benar ikhlas mengasihi dirinya. Namun tanpa sedar, perasaannya hanya dijadikan bahan gurauan dan dipijak-pijak bagai tidak berharga.

Namun lelaki yang dipermainkan dan dihina itulah yang akhirnya menjadi penyelamat maruahnya. Lelaki itulah yang membimbing dan menyedarkan dirinya daripada terus leka dengan permainan dunia. Saat Cinta Aulia mulai sedar dia telah menemui cintanya di dalam diri Daniel, Daniel sudah tidak sudi untuk menoleh kepadanya untuk kali yang kedua.

Tetapi takdir seakan-akan mempermainkan dirinya kerana sekali lagi takdir menemukan mereka di Malaysia. Dan Cinta Aulia yang kini dijumpainya bukan lagi Cinta Aulia yang dikenalinya sewaktu di Canberra dulu. Lalu... tekad Daniel akhirnya tewas dengan hatinya sendiri.

Siapa menyangka, pertemuan mereka kali ini menemukan mereka kepada kebenaran. Kebenaran yang menyebabkan perasaan antara dua insan itu tidak mendapat restu sekaligus membatalkan niat suci Daniel. Dan kini... setelah mereka mengetahui yang mereka tidak boleh bersatu, adakah masih ada ruang untuk Cinta Aulia mengecap kebahagiaan bersama lelaki bernama Daniel?

“Saya cintakan awak dan saya perlukan sokongan awak. As long as you’re with me, come what may... I know that I will be able to face it…”


Kalau korang berminat untuk beli, boleh klik link yang aku bagi kat atas. Maaf, aku tak ambil order sebab kekangan masa dan takut tak dapat nak uruskan order. Tapi sesiapa 300 orang terawal yang order dengan October Love, memang akan dapat autograf + free gift dari aku. Hehe... so order dengan diorang ok ;)

p/s: Kalau korang mencari novel Islamik (like 100% Islamik) dengan ayat berpuitis macam Ayat-ayat Cinta, Dalam Mihrab Cinta, Tahajud Cinta, Ketika Cinta Bertasbih or something like that, aku TAK recommend korang untuk beli Zikir Cinta sebab novel ni bukan 100% Islamik. Hanya terselit hadis, ayat-ayat al-Quran untuk dijadikan pengajaran dan bagaimana cara untuk apply dalam kehidupan seharian. Ada pengajaran yang boleh diambil, cuma ianya bukan dalam kategori Islamik kerana ianya masih sebuah novel yang lebih bertumpu kepada kisah cinta.

6 comments:

budak blur said...

islamik x islamik,i tetap beli.huhu.. nk tahu apa jd pd daniel n cinta

Jessica Latisya said...

wajib masuk list.hehehe

ain said...

dah order dgn october...x sabar nk peluk buku ni :)

Liyana Azman said...

terbaeklah!!!!!!dh kuar!!!!!!!

Yuri Kiko said...

mesti beli ;)

intan razak said...

bestnya...nnti aku order.tahniah ela ;)