Selamat Datang!!

Followers

Whoever you are, please pray for GAZA

Whoever you are, please pray for GAZA
Let's pray for our Palestinian brothers and sisters. Donations can be made to Aman Palestine Malaysia via sms PALESTIN (10/5/3/1) to 39111

About Me

My photo

Nuraqilah Syuhaida | 24 years old | Terengganurian | UiTM ex-student | Novelist since 17 years old (2010) | Writing is the painting of the voice | Look in your heart & write 

Official FB Group

Official Page

Engagement

Solemnization

Reception

Bertandang

Kutemui Cinta (2010)

Kutemui Cinta (2010)
klik gambar untuk beli on9

Abang Khai Tomboi (2011)

Abang Khai Tomboi (2011)
PM FP untuk pembelian

Amar Farish (2012)

Amar Farish (2012)
klik gambar untuk beli on9

Zikir Cinta (2014)

Zikir Cinta (2014)
klik gambar untuk beli on9

Melodi Cinta (2015)

Melodi Cinta (2015)
Himpunan cerpen & mini novel

KhaiRizal : A Love Story

KhaiRizal : A Love Story
klik gambar untuk beli on9

Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku...
manuskrip yang akan diperam. takkan diterbitkan dalam masa terdekat

No Highlight. Left click + ctrl to open new tab

Friday, October 3, 2014

Pelakon-pelakon Zikir Cinta

Hai… tajuk macam apa. Haha… ok ni saja aku tulis supaya senang korang yang baca Zikir Cinta untuk imagine macam mana rupa watak dalam novel tu.



Ok, empat orang kat atas ni ialah main characters yang ada dalam ZC. When I started typing ZC, I imagine them being Daniel, Cinta, Jessica & Adrian. Playing with my imagination with all this characters makes me feel enthusiastic to type it until the end of the story :)

Hero:-
Innocent Muhammad Daniel
Kalau kebanyakan watak hero yang ada dalam novel adalah anak orang kaya, ada kereta mahal 10 biji, playboy, bla3X… kali ni aku buat kelainan sikit. Hero Zikir Cinta hanyalah orang biasa yang berusaha dari titik kosong untuk berjaya. Walaupun klimaks cerita ni ada plot twist sikit. Haha.

Heroin:- 
Gorgeous Cinta Aulia
Ni karya first yang aku beranikan diri untuk tulis yang watak heroinnya tak berapa baik pada awal-awal bab. Dan ianya menimbulkan kebencian dalam diri pembaca. Haha. 

Second heroin:-
Lovely Jessica Lidya Arfan
Second heroin yang aku beranikan diri untuk mewujudkan dirinya sebagai watak gadis Indonesia. Sebab student Indonesia kat Australia memang ramai. Huhu…

Dia kawan yang baik dan penyayang. Dan… selebihnya korang baca sendiri dalam novel. Ngee~

Second hero:-
Caring Muhammad Hafiz Adrian
Second hero yang sangat mengambil berat tentang kawan-kawannya. Karakter seorang sahabat yang sangat jarang ditemui pada zaman kini. Huhu…

Dia panas baran dan garang dalam hal yang melibatkan kawan-kawan dia, tapi dalam masa yang sama has a really warm heart. Haha… hasil survey yang aku jalankan pada kawan-kawan aku, diorang lagi suka watak Adrian daripada Daniel. Errk…adakah kerana karakter Daniel lebih kepada realiti dan karakter Adrian lebih kepada fantasi? Huhu… aku tak tahu.


Last ni aku tempek jugak. Jason Lee. Aku tak nak ceritalah macam mana karakter dia sebab dia watak tempelan je. Haha… kejam aku. Tapi masa korang baca ZC, korang imagine la muka dia macam ni. Haha.


Ok, tu je. Sesiapa yang belum dapatkan ZC, cepat-cepat dapatkan okeng. Boleh order dengan pihak publisher October Love. Ada autograf + free gift untuk 300 pembaca terawal yang order :D

5 comments:

hannah said...

superb! masuk dlm list utk beli

sehijau warna daun said...

mesti beli.dah lama tunggu.hehe

intan razak said...

i love adrian.muakaka

Roxalynne R said...

Saya minat dua2 hero...
Muhahahaha~
Hafiz Adrian & Daniel~ wawawahhhh~
^^

E-la Adiey said...

Roxalynna - dh agak..nama hafiz adrian tu mesti kat depan.bukan nama daniel dlu :p