Selamat Datang!!

Followers

Whoever you are, please pray for GAZA

Whoever you are, please pray for GAZA
Let's pray for our Palestinian brothers and sisters. Donations can be made to Aman Palestine Malaysia via sms PALESTIN (10/5/3/1) to 39111

About Me

My photo

Nuraqilah Syuhaida | 24 years old | Terengganurian | UiTM ex-student | Novelist since 17 years old (2010) | Writing is the painting of the voice | Look in your heart & write 

Official FB Group

Official Page

Engagement

Solemnization

Reception

Bertandang

Kutemui Cinta (2010)

Kutemui Cinta (2010)
klik gambar untuk beli on9

Abang Khai Tomboi (2011)

Abang Khai Tomboi (2011)
PM FP untuk pembelian

Amar Farish (2012)

Amar Farish (2012)
klik gambar untuk beli on9

Zikir Cinta (2014)

Zikir Cinta (2014)
klik gambar untuk beli on9

Melodi Cinta (2015)

Melodi Cinta (2015)
Himpunan cerpen & mini novel

KhaiRizal : A Love Story

KhaiRizal : A Love Story
klik gambar untuk beli on9

Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku...
manuskrip yang akan diperam. takkan diterbitkan dalam masa terdekat

No Highlight. Left click + ctrl to open new tab

Wednesday, April 23, 2014

Novel akan datang? #ZikirCinta

Assalamualaikum... k kita terus pergi pada pointlah yek. Aku membebel panjang-panjang pun belum tentu orang baca. Haa... sedar tak sedar, novel yang aku tengah karang sekarang ni dah masuk novel yang ke-5 dah. Wow, cepatnya masa berlalu :')
.
Dah lama sangat dah menyepi takde cerita baru, so sekarang aku rasa macam nak buat sneak peek sikitlah tentang novel akan datang yang aku tengah tulis nih. Novel ni dah siap lebih kurang 50%. Doakan idea dan ilham datang mencurah-curah ke kepala hotak aku eh... hahaha...
.
Ok, tanpa membuang masa lagi, aku nak reveal tajuk novel ke-5 aku. Jeng jeng jeng...
.

.
Yeay! Ini dia. Tajuknya Zikir Cinta. Gambar di atas ni bukan cover novel. Saja aku conteng suka-suka masa idea tengah kering :P
.
And just for info, novel ni agak berat sikit. Tak macam Abang Khai Tomboi dan Amar Farish. Novel ni agak serius, berkisar tentang kekeluargaan, persahabatan, percintaan dan keagamaan. Aku pun baru lagi berjinak-jinak menulis novel yang ada unsur keagamaan nih. Tapi tak adalah aku selitkan banyak, maklumlah masih bertatih-tatih.
.
Mesti korang teruja and trojan nak tahu Zikir Cinta ni kisah pasal apa, kan? Haha... aku belum karang lagi sinopsisnya. Lain kali la aku cerita. Hahaha... tata...
.
p/s: Oh, btw aku dapat ilham tajuk Zikir Cinta ni dari sinetron Indonesia Tasbih Cinta yang pernah disiarkan kat TV3 dulu. Haha. Aku rasa perkataan 'tasbih' tu tukar jadi 'zikir' pun okey gak. Ngeee... tapi cerita tak samalah. Tunggu aku post Bab 1 nanti yek ;)
.

2 comments:

budak blur said...

wah!!!x sbr nak baceee

yuri said...

mana novel ni?x sbr dh tunggu ni