Selamat Datang!!

Followers

Whoever you are, please pray for GAZA

Whoever you are, please pray for GAZA
Let's pray for our Palestinian brothers and sisters. Donations can be made to Aman Palestine Malaysia via sms PALESTIN (10/5/3/1) to 39111

About Me

My photo

Nuraqilah Syuhaida | 24 years old | Terengganurian | UiTM ex-student | Novelist since 17 years old (2010) | Writing is the painting of the voice | Look in your heart & write 

Official FB Group

Official Page

Engagement

Solemnization

Reception

Bertandang

Kutemui Cinta (2010)

Kutemui Cinta (2010)
klik gambar untuk beli on9

Abang Khai Tomboi (2011)

Abang Khai Tomboi (2011)
PM FP untuk pembelian

Amar Farish (2012)

Amar Farish (2012)
klik gambar untuk beli on9

Zikir Cinta (2014)

Zikir Cinta (2014)
klik gambar untuk beli on9

Melodi Cinta (2015)

Melodi Cinta (2015)
Himpunan cerpen & mini novel

KhaiRizal : A Love Story

KhaiRizal : A Love Story
klik gambar untuk beli on9

Kau Bidadariku...

Kau Bidadariku...
manuskrip yang akan diperam. takkan diterbitkan dalam masa terdekat

No Highlight. Left click + ctrl to open new tab

Saturday, April 12, 2014

Abang Khai Tomboi II akan diterbitkan... Alhamdulillah :')

Assalamualaikum dan hai semua... :)
Dah lama gila kot aku tak update blog ni. Aku ni memang pemalas sikit. Maklumlah, aku bukannya blogger terkenal mcm Hanis Zalikha ke... Maria Elena ke... aku hanyalah penulis novel picisan secara online. Ecece... ayat drama. Kbye :p
.
Aku nak cerita dua benda best yang berlaku pada tahun ni.
Yang pertama, aku baru sahaja tamat semester 6 kat UiTM Lendu
Which means, kalau semua paper lulus, insya-Allah aku akan menggenggam Diploma Komunikasi & Pengajian Media pada tahun ini.
Yabedabedu!!!!!!!!
.
K.
Yang tu aku suka sorang2 jelah. Tak berkait dengan pembaca2 novel pun.
Berita kedua yang aku nak cerita ni ialah...
SILA BACA TAJUK ENTRY NI.
.
Yes! Yes! Yes! Aku dah baca e-mail dari pihak publisher
Pihak mereka bersetuju untuk menerbitkan manuskrip Abang Khai Tomboi II selepas membuat penilaian
Syukur alhamdulillah. Tak terkata betapa happy nya aku saat ini :')
Adakah ini rezeki sebab nak kahwin? Hahaha... probably. ;p
.
Aku tak nak guna tajuk Abang Khai Tomboi II, sebab aku takut pembaca-pembaca yang tak pernah baca kisah cinta Khai dan Rizal sebelum ni tertanya-tanya menatang apakah Abang Khai Tomboi tu. Haha. 
.
Tapi jangan risau. If korang memang tak sempat or tak pernah baca Abang Khai Tomboi sebelum ni, korang still boleh baca sekuelnya. Memang sekuel, tapi kedua-duanya tak berkait sangatlah. Kalau korang tak baca yang pertama pun, insya-Allah korang boleh faham jugak apa yang diceritakan kat sambungannya ni.
.
Mengikut dalam alamat e-mail tersebut, tajuk Abang Khai Tomboi II diubah kepada KhaiRizal : A Love Story. Sweet tak tajuknya? Hakhakhak... amenda ntah aku ni -,-
.
Mungkin ada few little things yang masih perlu diedit. So aku pun perlu tunggulah sampai surat perjanjian apa semua sampai. Para pembaca yang tersayang, aku harap korang sabar menanti okeyh.
Terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan kepada mereka-mereka yang masih sudi membaca sekuel Abang Khai Tomboi II walaupun novel ni dh lama.
.
So disini (benda tak planning pun) sebagai tanda penghargaan, aku nak memberikan sesuatu kepada para pembaca yang sudi membaca, seterusnya meninggalkan komen kat ruang bawah nih.
.
Pembaca-pembaca yang dimaksudkan itu adalah:-
.
1) Eddayu *pembaca dengan komen terbanyak setakat ni
2) Nadya Roslan
3) Ma Gee
4) Kiki Wafa
5) lollipop kunyah
.
Tuan punya kepada username yang tertera, tolong hubungi aku kat nuraqilahsyuhaidah@gmail.com
Aku ada hadiah best nak kasi korang, sebab korang adalah pembaca2 yang tak jemu2 tulis komen untuk e-novel aku.
.
Thanks tau korang semua. I love you all. Haha <3 comment-3--="">
.
p/s: maaf tau, ada sebahagian bab yang dah terbit terpaksa aku private kan balik. Hope anda semua mengerti. Sob3...

5 comments:

Yuri Kiko said...

best2!! tak sabar nak beli

Jessica Latisya said...

i nak hadiah jugak ;p joking. btw, congrates! tak sabar nak baca

Kiki Wafa said...

Eh name kte pn ade... Tahniah yea cik writer..bakal dpt dploma n abg khai dbukukn...

E-la Adiey said...

terima kasih yuri kiko, jessica & kiki wafa.

haha.. thanks jugak kepada yg dh e-mail. yg belum cpt2 e-mail >,<

Eddayu said...

Waaaaa.. nama akk yg 1st.. x sangka betoiii
Anyway tahniah sbb x lama lg dh blh peluk Khai II plak.. ;)